A Méhecske csoport - bemutatkozása

Óvónők:: Csipkóné Lengyel Szilvia
Pákozdi Lászlóné Edit
Dajka:: Madai Mónika
Pedagógiai asszisztens: Határ Rolandné Hajni

Névadóink szorgalmas kis családban élnek, ahogyan mi is. Ez a méhkas egy olyan közösséget takar, ahol a sokféle személyiségű kisméhecske jól megfér egymás mellett. Három felnőtt méhanyu segíti a csapatot.

 

Bemutatjuk őket:

 

Van itt olyan, aki csendesen szemlélődve teszi a dolgát, van, aki szurkálgat, de nem szereti, ha észreveszik, vannak, akik csak zümmögnének mindig, akkor is, amikor a méhecske óvó nénik stratégiai megbeszélést tartanak. Vannak méhecskék, akik mindig feltalálnak, aztán a kis szertelenek, majd a főnök méhecskék, akik vezetik a csapatot- ugyan néha nem a legjobb mézlelőhely felé. Néhány méhecske vadorzó, akiknek időnként eljár a fullánkjuk, persze utána megbánják a dolgokat. Van, aki lassabban találja a virágokat, és van, aki túl gyorsan, ezért nem szedi össze az összes virágport. Olyan is akad, aki sokszor nyafizik, és olyan is, aki nem szól, csak gyorsan kitakarítja a kaptárat. Van, aki hamar feladja, de mindig segít a többi kicsi méh, és bátorítják. Van a viccmester, van az elbájoló, van, aki nem a virágokat, hanem a traktorokat követné. És akkor nem említettük még a babás méhecskét, aki sokkal többre képes, csak rejtegeti tudását, a méhecske barátnőket, akik egymás nélkül nem találják helyüket, és amúgy meg hercegnők, olyan is akad, aki legszívesebben a méhecskebabákat babusgatná mindig, aztán van aki, huncut és állandóan repked. Sok kis barát tevékenykedik ebben a méhkasban. Zizegnek, szurkálnak, játszanak, dolgoznak, és szeretnek.

 

Olyannyira sokfélék, egyediek, mint réten a virág, mindegyikük külön egyéniség. Felfedezzük együtt a világot, sokat vagyunk a szabadban, mindenfélét kipróbálunk, ha bajba kerül valamelyikük, összefogunk és úgy segítjük, vigyázunk egymásra és mindenki kap ölelést, dicséretet, jó szót, bátorítást, elismerést- kinek mire van szüksége.

 

Méhecskésnek lenni büszkeség és öröm!

Gyermekek névsora: [1 fő]