A Katica csoport - bemutatkozása

Óvónők:: Mézes Ferencné Erzsike
Szücs Mária
Dajka:: Fityóné Hajdu Mónika
Pedagógiai asszisztens: Bureschné Mihály Erika

"Hét pettyes katicabogárkák"

 

A hét öt napjában mi 27-en, összegyűlve, szeretetben, békességben, mozogva és ficeregve, játszva, nevetve, hol harsányabban, hol csendesebben felfedezzük az életet.

 

Vannak közöttünk kisebbek, akik most próbálgatják szárnyaikat, és nagyobbak, akik már biztos szárnycsapásokkal veszik célba a magasabb kihívásokat.

 

Nagyon szeretünk játszani, és sokat mozogni. Ebben segítségünkre van 4 Katica pótanyácskánk, mert velük kerek ez az óvodai világ.

 

Ünnepeinket közösen megélve, énekelve népi játékokon keresztül megismerjük a régi idők hagyományait.

 

Játékos kísérletekkel, séták alkalmával nyitott szemmel-füllel járva, gyűjtögetünk ezt-azt, melyikünknek mi a legkedvesebb. Lehet ez egy darab fa, kavics, termés, esetleg elhagyatott csigaház, de ezek által is gazdagítjuk tudásunk, és felfedezzük környezetünk titkait.

 

 Nem szeretünk unatkozni, mindig tettre készek vagyunk. Ezért kis kincsünket fúrva-faragva, festve vagy ragasztva már talizmánná, vagy varázslatos tárggyá alakítva ezekkel együtt beléphetünk a mesék birodalmába.

 

Itt mindegyikünk azzá válhat, akivé szeretne: varázslóvá, tündérré, valamely állattá, szegény emberré vagy királylánnyá. Hihetetlen gyorsasággal átalakítjuk a csoportszobát palotává, erdővé vagy akár egy elhagyatott padlássá. A nagycsoportosokkal már össze tudunk fogni a gonosz boszorkány vagy igazságtalan királynő ellen. A drámajátékokon keresztül megismerjük önmagunkat és másokat. Ebben a fantáziavilágban mindenki önmaga alkot, amelyben létrehozza a csodát…

 

Van, aki bátrabb, van, aki szerényebb, de egy biztos, mi mindig segítjük egymást.

Gyermekek névsora: [1 fő]