A Manó csoport - bemutatkozása

Óvónők:: Benke Annamária
Geresd Gyöngyi
Dajka:: Balla Lászlóné Bözsi

Óvodánkban van egy hely, a földszint egyik ajtajánál, ahol 26 Manó tölti vidám napjait, mellettük pedig 3 felnőtt terelgeti a tekergő Manókat. A kis Manók még iciri-picirik, de annál leleményesebbek, huncutabbak, vidámsággal, tudásvággyal töltik be a Manó csoportot. 

 

Manó lakban nem unalmas az élet a mindennapjainkat átszövik a játékok, amely által tapasztalatokat szereznek az őket körülvevő világról, a társaikról, a közösségről és annak szabályairól. Gyermekeink összetartó, jó kedélyű közösség, jól motiválhatók minden tevékenységre. Életünkből a varázslatok sem hiányozatnak, így a természetben kis felfedezőkké változunk és fürkésszük a változásokat, az elénk tárulkozó csodákat, majd kincseket gyűjtögetve, elégedetten térünk vissza az óvodába. A gyűjteményükből pedig alkotunk, barkácsolunk, eszkábálunk valamit, vagy csak éppen megihlet bennünket és rajzolunk, festünk.

 

Virgonc csapatunk imád mozogni, mesebeli tájakon járunk, lopakodunk, futunk erdőkön-mezőkön keresztül, megmásszuk a mesebeli hegyeket, fákat, barlangokban kúszunk-mászunk. Átváltozunk mindenné, amivé csak szeretnénk, izgünk - mozgunk, táncolunk, amíg csak el nem fáradunk, majd megpihenve, relaxálva feltöltődünk.  

Mindennapjainkban állandóságot biztosítunk. Óvodai életünket átölelik a mesék, felöltöztetik a versek és a dalok. Szeretet, melegség járja át a csoportot, ahol mindenki bátran kipróbálhatja, megismerheti önmagát.

Ilyenek vagyunk mi Manók, ilyen a Manó csoport.

Gyermekek névsora: [1 fő]