GYERMEKÜNKÉRT ALAPÍTVÁNY


Alapítva: 1995. október 24.
Tevékenység: az óvodai nevelő munka anyagi segítése (pl. berendezések, felszerelések, játékok vásárlása)
Kuratórium:

Benke Annamária elnök

Csorba - Nagy Zsanett

Határ Rolandné

Adószám: 18671537-1-13
Bankszámlaszám:

PÁTRIA Takarékszövetkezet

Ceglédi fiók

65100187-15201197

 

Támogatóink:

Csemő Önkormányzata, NCA Nemzeti Civil Alapprogram, Tortellino és sok-sok magánszemély, aki adója 1%-ával, természetbeni juttatással, ötlettel segít bennünket.

Köszönjük nagylelkű támogatásukat!

 

Ha támogatni szeretné az alapítvány tevékenységét, megteheti pl. úgy, hogy:

 

A Gyermekünkért Alapítvány a Csemői Nefelejcs Óvoda életét igyekszik szebbé, gazdagabbá tenni.

 

Csemő, az ország egyik legnagyobb kiterjedésű községe, amely hatalmas tanyavilágot ölel fel. Az óvodánkba járó gyermekek között vannak hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetűek.

 

Az alapítvány céljait és feladatait, e körülményeket szem előtt tartva határozza meg.

 

Fő célunk, hogy minden gyermeknek lehetőséget biztosítsunk a megfelelő fejlődéshez, illetve a szocializáció elősegítéséhez.

Egységesen minden gyermeknek Billerbeck takaróval tettük lehetővé a még kellemesebb délutáni álmukat, pihenésüket.

2008 tavaszán került átadásra az óvoda udvarán az egyedülálló, minden közlekedési alapismeretet magába foglaló KRESZ park, elektromos jelzőlámpákkal, élethű jelzőtáblákkal, útfestéssel és különböző, minden korosztálynak megfelelő járművel, a hozzájuk tartozó védőfelszereléssel.

 

2008 őszén került megrendezésre a Nefelejcs Egészségfesztivál, ahol gyermekeket, szülőket, Csemő lakóit kielégítő programokkal vártuk. Szülőknek mérő - szűrőállomások voltak kialakítva, gyermeknek egészséggel kapcsolatos játékok, vetélkedők voltak szervezve. A nap folyamán, a színpadon változatos műsorok szórakoztatták a vendégeket, miközben civil szervezetekkel karöltve egészséges ételek készültek bográcsokban.

 

Alapítványunknak köszönhetően 2009 novemberétől csodálatos, egységes pólóban tölthetik mindennapjaikat az óvoda dolgozói és gyermekei egyaránt.

 

2010-ben a mérleghinta megvásárlásához járultunk hozzá, ezzel bővítve az udvari játékok készletét.

 

2011-ben egy csodálatosan szép kerti tó elkészítését segítettük egy medencével. A medencében növények és állatok, azóta is otthonosan érzik magukat a saját környezetükben. A tó látványa nyugodtságot áraszt, mely hangulatunkra is pozitív hatással bír. Ugyanebben az évben két trambulint vehettek birtokba a gyermekek az óvoda udvarán, amire lelkesen másztak fel és már kezdődött is az ugrálás.  Ajándékoztunk még sátrat a különböző rendezvényekre, hogy a napsütéstől árnyékot adjon a vendégeknek vagy éppen megvédje őket az esőtől.

 

2012-ben  a gyermekeket a cirkusz varázslatos világába sikerült eljuttatnunk, cirkuszjegyeket vásároltunk nekik.  Ebben az évben a sószoba elkészüléséhez adományoztunk egy nagyobb összeget, ahol a gyermekek azóta is erősíthetik immunrendszerüket. A parajdi őrölt só észrevétlenül belélegezve őrzi meg egészségüket vagy gyógyulnak meg egy légúti betegségből. A somokozó mellett sófal és színterápiás berendezés biztosítja az ideális körülményeket.

 

2013-ban Karácsonyi ajándékokkal leptük meg a gyermekeket.

 

Az Alapítványtól 2014-ben Floorball labdákat és szetteket kaptak a gyermekek edzésre, mellyel a pontos lövést gyakorolhatják. 6 db remek minőségű Hifi-tornyot is vásároltunk a csoportoknak, hogy ezek használata szintén színesítse az óvodai nevelést.

 

2015-ben fellépő ruhákkal örvendeztettük meg a gyermekeket, amelyekben felléphetnek a különböző ünnepségeken, rendezvényeken.

 

2016-ban Gyermeknapon támogattuk az óvodát színes léglabdákkal, amit a gyermekek hazavihettek. Az óvodai zöldségeskert megvalósításához is hozzájárultunk egy komposztládával és egy ágyásszegéllyel. Az Állatok világnapján a Vadasparkba belépőjegyeket biztosítottunk a gyermekeknek. Karácsonyra ismét ajándékokkal nyújtottunk örömet gyermekeinknek.

 

Egy digitális fényképezőgép beruházására került sor 2017-ben. Ez a gép kiválóan alkalmas kirándulások, ünnepségek, kulturális események megörökítésére. Továbbá foglalkozások, pillanatképek rögzítésére.

 

2018-ban óvoda új honlapjának fejlesztésére is sor került. Nagyon örülünk, hogy ebben is segíthettünk az óvodának, a gyermekeknek és szüleiknek.